Consumul mai multor căni de cafea în fiecare zi poate fi legat de un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată, sugerează un studiu.

Fiecare ceașcă zilnică suplimentară a fost asociată cu o reducere a riscului cu aproape 1%, arată rezultatele cercetătorilor, publicate în revista online BMJ Open. Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer și a șasea cauză principală de deces prin cancer la bărbați. Aproape trei din patru cazuri apar în lumea dezvoltată. Începând cu anii 1970, noile cazuri de boală au crescut brusc în țările asiatice, inclusiv în Japonia, Singapore și China.

Consumul de cafea a fost legat de un risc relativ mai scăzut de cancer de ficat, intestin și sân, dar încă nu există dovezi concludente pentru rolul său potențial în reducerea riscului de cancer de prostată, informează Science Daily.

Oamenii de știință au pus la comun datele raportate cu privire la riscul de cancer de prostată asociat cu cel mai mare consum, comparativ cu cel mai mic consum de cafea. Cel mai ridicat nivel de consum a variat de la 2 la 9 sau mai multe căni pe zi; cel mai scăzut nivel a variat de la nici unul la mai puțin de 2 căni pe zi.

 

Materialul integral: www.descopera.ro