Bătrânii știu că ceaiul din diferite legume e foarte benefic, deși unii din zilele noastre se feresc de combinații care nu sună tocmai bine. Majoritatea preferăm ceaiuri simple din comerț sau cele pe care le preparăm din plantele obișnuite precum: codița șoricelului, tei, mușețel, sunătoare, etc.

Ceapa e un aliment de bază nu numai în gastronomie, ci și în rândul băuturilor speciale și benefice pe care le poți consuma la prânz. În principiu, ceaiul de ceapă are capacitatea de a calma simptomele de răceală sau gripă, arată descoperirile făcute în medicina populară.

Este bun pentru pacienții diagnosticați cu cancer, arată multiplele cercetări în urma cărora s-a constatat că reduce riscul apariției bolii la plămâni, ovare, sâni, prostată sau cancer de colon. Quercitina, un antioxidant, dar și vitamina C elimină radicalii liberi din organism și inhibează enzimele responsabile de producerea lor.

 

 

Articolul integral poate fi citit pe playtech.ro.