Un specialist explică modul prin care dezvoltarea cancerului depinde în mare parte de factorii externi. Alimentația, stilul de viață, obiceiurile și locul în care trăim ne pot crește riscul de a ne îmbolnăvi de cancer cu până la 90%. Factorii genetici cauzează cancerul în proporție de numai 10%. De aceea, medicul a tras un semnal de alarmă în privința factorilor externi. Ce alimente cauzează cancerul și ce trebuie elimini complet din alimentația ta, dacă vrei să reduci riscul de a te îmbolnăvi?

Cancerul, spun specialiștii, poate fi prevenit. Această boală se dezvoltă ca urmare a unui stil de viață haotic și nesănătos. Drept dovadă, factorii de mediu influențează dezvoltarea cancerului în aproximativ 90% din cazuri. Cu toate că această boală poate fi influențată și de factori genetici, aceștia prezintă un risc mult mai mic, de 10%. Ce alimente cauzează cancerul și cum poți controla factorii externi?

Prof. Dr. Duygu Derin, oncolog, explică de ce stilul de viață sănătos este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului.

 

Materialul integral: doctorulzilei.ro.