Cancerul pancreatic poate afecta modul în care vă simțiți și capacitatea de a mânca. Medicul sau dieteticianul poate elabora un plan individualizat cel mai potrivit pentru nevoile actuale și obiectivele viitoare. Deoarece pancreasul este necesar pentru reglarea zahărului din sânge și pentru digestia alimentelor, dieta va fi afectată, indiferent în ce stadiu al tratamentului sunteți. 

Anumite alimente pot fi mai greu de digerat, exacerbând simptomele și făcându-vă să vă simțiți mai rău. Orice aliment care pare să agraveze simptomele, cum ar fi diareea sau vărsăturile, trebuie eliminat, cel puțin temporar. Aceste alimente vă pot crește, de asemenea, riscul de apariție a cancerului pancreatic.

Alimentele pe care ar trebui să le evitați sunt:

  • Carne roșie și carne procesată. Aceste alimente greu digerabile au fost, de asemenea, citate ca posibile cauze ale cancerului.
  • Alimente grase, grăsimi sau prăjeli. Alimentele bogate în grăsimi pot crește simptomele incomode, cum ar fi diareea și gazele.
  • Alcool. Consumul abundent de alcool poate crește riscul de cancer pancreatic sau vă poate agrava simptomele dacă aveți cancer pancreatic.
  • Zahar și carbohidrați rafinați. Dacă aveți intoleranță la glucoză sau sindrom de dumping, discutați cu medicul dumneavoastră despre aportul de zahăr. Multe persoane cu cancer pancreatic au dificultăți în digerarea carbohidraților simpli și a alimentelor sau băuturilor cu zahăr. Aceste alimente reprezintă, de asemenea, calorii goale, non-nutritive.

 

Articol preluat de pe www.dcmedical.ro.