Alimentele care programează sistemul imunitar să distrugă cancerul. Un nou studiu, pe șoareci, a scos la iveală că alimentele prebiotice, așa cum sunt usturoiul și ceapa, pot încetini dezvoltarea celulelor canceroase.

Prebioticele sunt acele ingrediente alimentare nedigerabile (fibre alimentare sau suplimente alimentare) ce au efecte benefice asupra organismului prin stimularea selectivă a creşterii sau activităţii unor bacterii care există în mod normal în colon.

Prebioticele favorizează înmulţirea bacteriilor intestinale ale microflorei normale a intestinului, ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecţiile intestinale. Mai mult, prebioticele prezintă capacitate adsorbantă, reţinând pe suprafaţa lor diferite substanţe care, astfel, nu se mai absorb de la nivelul intestinului (aşa cum sunt colesterolul, o parte din acizii graşi şi diferite toxine cu potenţial cancerigen).

 

Materialul integral pe www.doctorulzilei.ro.