Peste trei sferturi din pacienţii oncologici sunt malnutriţi, iar asta influenţează dramatic durata de viaţă. Specialiştii explică principiile unei nutriţii corecte pentru această categorie de bolnavi.

Se vorbeşte mult despre cancer şi tratamente noi, tot mai eficiente, dar mai puţin despre nutriţia corectă a acestor pacienţi. Aceasta din urmă are însă o importanţă capitală.

De cele mai multe ori, tratamentul în cancer determină greaţă, vărsături, lipsa apetitului, modificări de gust şi apariţia unor leziuni la nivelul cavităţii bucale şi esofagului, numite mucozită. Nutriţia în cancer îi duce pe mulţi cu gândul la măsuri extreme precum eliminarea cărnii şi a lactatelor ori căutarea unor soluţii aşa-zis miraculoase din diverse plante. Ce e de făcut?

Greutatea influenţează supravieţuirea Tratamentul oncologic ar trebui să includă însă în echipa medicală şi un medic nutriţionist, pentru că, au observat specialiştii, cei mai mulţi pacienţi oncologici suferă de malnutriţie, în multe ţări, incluisv în SUA vorbindu-se tot mai des despre o adevărată „epidemie“ în acest sens.

Citeste mai mult: www.adevarul.ro.