În fiecare an, aproximativ 11.000 de români sunt diagnosticați cu cancer pulmonar. Această afecțiune se situează pe primul loc în România, atât în ceea ce privește numărul cazurilor, cât și cel al  deceselor în rândul bărbaților. Speranțele se îndreaptă către progresele făcute în medicină, noile tratamente, în special imunoterapia și dietele alimentare personalizate, de la care se așteaptă să crească ratele de supraviețuire. În prezent, doi pacienți oncologici din cinci raportează pierderea apetitului alimentar și aproape 70% dintre aceștia percep cel puțin o schimbare chemosenzorială. Dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist nutriție, diabet și boli metabolice oferă mai multe informații despre schimbările percepute de pacienți la nivel chemosenzorial și despre planurile alimentare indicate bolnavilor de cancer.

Cele mai multe schimbări apar în timpul tratamentului și se referă la apariția gustului metalic sau a gustului amar în gură. Pacienții nu mai consumă cu atâta poftă mâncarea de care au mare nevoie pentru susținerea organismului atât în timpul tratamentului cât și după aceea.

 

 

Materialul integral poate fi citit pe www.360medical.ro.