Androgenii, precum testosteronul, sunt hormoni masculini. Se pare că există o legătură între acești hormoni și riscul de cancer ovarian, dar sunt necesare studii suplmentare, pentru a se înțelege rolul acestora.

Pudra de talc, aplicată pe multe produse de uz intim (șervețele sanitare, diafragme, prezervative), ar putea ajunge în interiorul organismului și crește riscul de cancer. Totuși studiile nu au reușit să demonstreze acest fapt. Deoarece produsul este folosit pe scară largă, sunt necesare investigații suplimentare, pentru a se determina o eventuală legătură între talc și cancer.

Dieta bazată în special pe legume și fructe ar scădea riscul de cancer ovarian. Însă sunt studii care contrazic această afirmație. Se recomandă însă consumul de vegetale, în detrimentul cărnii, mai ales al celei procesate. Poate că nu există o legătură între cancerul ovarian și alimentație, dar o dietă nesănătoasă este un factor de risc pentru alte tipuri de cancer și boli.

 

Factori ce pot scădea riscul de cancer ovarian

 

Sarcina și alăptatul sunt factori de protecție împotriva cancerului ovarian. Femeile care au născut înainte de vârsta de 26 de ani, cele cu sarcini multiple și cele care au alăptat au un risc mai scăzut de boală.

Controlul natalității. Femeile care au folosit contraceptive au un risc mai scăzut de a face cancer ovarian. La fel și cele cu ligatură de tub sau care folosesc pe termen scurt contaceptive intrauterine. Histerectomia, scoaterea uterului, fără a se scoate ovarele, ar reduce cu o treime riscul de cancer ovarian.